Update: James vijf maanden en eetschema

Whooptidoo! James is vijf maanden oud. We zijn nu een maand bezig met groentehapjes, fruit staat sinds kort op het menu. Ik vind het nog een heel gepuzzel met zijn eetschema, maar ik denk, geloof, hoop dat we er een hebben gevonden dat werkt. Ben je benieuwd naar wat hij inmiddels eet, lees dan gauw verder.

Ik las hier even een trotse-moeder-moment in. Zodat je er de rest van het artikel niets meer van merkt. James eet bijna alles (wat een kindje van zijn leeftijd mag eten) en hij is een goede slaper. Het enige waar je hem niet blij mee maakt is banaan. Ik denk dat de geur te sterk is. Gelukkig blijven er genoeg groenten en fruit over die hij wel lust.

Schema

7 uur Fles 165 ml. Hij is niet zo van het ontbijten, hij speelt eerst liever en hij bedenkt later dat ‘ie trek heeft;-)

10 uur Twee eetlepels gepureerd fruit. Peer vindt ‘ie het lekkerst. Soms geef ik nog een klein beetje melk, als ik het idee heb dat hij het tot 12 uur niet volhoudt.

11.30 -12 uur Fles 195 ml

15.30 – 16 uur Fles 165 ml

17.30 uur Twee eetlepels gepureerde groente. Als hij van de vorige voeding niet alles op heeft gedronken, krijgt hij er nog wat melk bij. Zijn favoriete groenten zijn pompoen en wortel.

21.30 uur – 22 uur Fles 195 ml met twee scheppen rijstebloem. Zo heeft hij een voller gevoel voor het slapen gaan.

Uiteraard is dit voor ons een leidraad. Soms eet hij iets meer of iets minder.

Zelf maken of zelf kopen

Oeh, gevoelig puntje dit met de mommy wars van tegenwoordig. Maar mag ik dat even zelf weten? Dank u. We doen een beetje van beide. De groentehap van James pureer ik zelf. Het fruit komt uit een potje. Het maakt James niet zo veel uit of het vers is of niet, hij eet praktisch alles.

En verder…

Rollen, rollen, rollen, van zijn buik, naar zijn rug. Soms wordt ‘ie boos omdat hij maar op zijn buik blijft liggen, met zijn armpjes in de opdrukhouding. Hij kijkt je verbaasd aan als hij zelf weer eens een speeltje van zijn babygym heeft losgetrokken.

Ik ben nog steeds op zoek naar een parttime baan op het gebied van copywriting, communicatie of contentcreatie. Dus ken je of ben je iemand die op zoek is naar een leuke collega of werknemer, laat dan een berichtje achter via het contactformulier.

Wat is het lievelingseten van jouw kindje(s)?

8 Comments on Update: James vijf maanden en eetschema

 1. Margriet
  29 juli 2016 at 10:25 (1 jaar ago)

  Geen banaan? Dacht dat alle kindjes daar dol op waren :)
  Fijn dat hij lekker eet nu en goed kan rollen.

  Beantwoorden
  • Nina Manuhutu
   29 juli 2016 at 12:19 (1 jaar ago)

   Ik dacht daar hetzelfde over. Maar kennelijk vindt dit jongetje de geur te sterk :-) Kwestie van uitproberen met die kleintjes.

   Beantwoorden
 2. Dina
  4 augustus 2016 at 11:01 (1 jaar ago)

  Hahaha och ja, mommy war en zo. :( Mag je helemaal lekker zelf weten hoor wat je doet, vind ik ook! Het lijkt me echt heel leuk, om ander eten dan de borst te introduceren bij Luc. Bij het consultatiebureau zeiden ze dat het al mag, maar ik wil nog niet. Beetje een soort van ontkenning dat hij al groter wordt denk ik.
  Grappig dat James geen banaan lust, ik dacht echt dat dat hét babyfruit was. 😛
  Dina onlangs geplaatst…Een stukje over borstvoedingMy Profile

  Beantwoorden
  • Nina Manuhutu
   4 augustus 2016 at 19:48 (1 jaar ago)

   Hihi ja, ik vraag mij af hoe zo’n discussie IRL uit zou pakken. Zou dat met hooivorken en al gaan? Die kindjes gaan veel te snel van mini naar minder mini hè? Gewoon je gevoel volgen wat hapjes betreft. Ik had met mijzelf afgesproken om er mee te starten als James het eten uit mijn mond keek.

   Beantwoorden
 3. Rory
  5 augustus 2016 at 08:42 (1 jaar ago)

  Wat leuk om te lezen! Ik was zelf fan van het apparaat van Philips Avent, de stomer en blender. Fantastisch ding. Wij konden niet zonder. Maar inderdaad. Weg met de ‘mommy wars’ want ook ik vind dat iedereen zelf mag bepalen wat hij wel of niet doet. Maak je voeding zelf, prima. Gebruik je liever potjes, prima. Doe je een mix, prima. Klinkt goed in ieder geval. En James vindt het ook leuk geloof ik :)
  Rory onlangs geplaatst…Reactie op Taboe #6 Ik wil geen kraambezoek! door Nina ManuhutuMy Profile

  Beantwoorden
  • Nina Manuhutu
   9 augustus 2016 at 19:53 (1 jaar ago)

   Dank voor je tip! Ik gebruik nu een staafmixer. Maar straks zou een apparaat met stoomfunctie erg handig zijn. Ik zit nog te twijfelen tussen Avent en de Béaba Babycook, daar lopen mijn vriendinnen mee weg!

   Beantwoorden
  • Nina Manuhutu
   9 augustus 2016 at 19:42 (1 jaar ago)

   Ja, dat gaat er hier ook goed in. Je mag het dan weer niet te vaak geven vanwege het caroteen, heb ik begrepen.

   Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge