Persoonlijke update: Loslaten

Over de titel van deze blogpost hoefde ik niet lang na te denken. Eigenlijk is dit wel iets wat ik de afgelopen tijd heb gedaan. En wat ik nu nog aan het doen ben: loslaten. Het goede nieuws is, dat ik sinds anderhalve maand een nieuwe baan heb. En dat betekent ook dat James naar de kinderopvang gaat. Hoe we deze veranderingen ervaren, lees je in deze update

Het werd tijdens mijn zwangerschapsverlof al duidelijk dat ik op zoek moest naar een nieuwe baan. Maar waar zou ik voor gaan als kersverse moeder? Weer drie, vier dagen per week op en neer reizen van Amsterdam naar Alkmaar? En mijn kind pas laat weer zien, als hij eigenlijk al in bed hoort te liggen? Of toch dichter bij huis een baan zoeken en mijn zoekcriteria aanpassen? Mijn banenjacht was maar een gekke zoektocht.

De ene keer zocht ik naar een startersfunctie in communicatie en marketing, de andere keer zocht ik misschien een niet half zo interessante baan, maar wel een die voor mij beter te combineren was met het moederschap. Eind september was de kogel door de kerk. Ik kon aan de slag bij een zonnestudio in de buurt. Ik vind klantcontact erg leuk, aangezien ik jaren in verschillende winkels heb gewerkt. Aan de andere kant zou ik “iets met schrijven of communicatie” wel missen. Gelukkig mag ik ook een aantal uren aan deze werkzaamheden besteden!

2015-02-life-of-pix-free-stock-photos-sky-girl-balloon-sun-bruno-ramos-lara

Het is goed zo

Soms vind ik het wel moeilijk, dat mijn loopbaan een andere wending neemt. Aan de andere kant is het even goed zo. Ik moet het loslaten. Mijn kind is nog klein en ik wil zo veel mogelijk tijd met hem doorbrengen, voordat hij naar de basisschool gaat. Weer zo’n mijlpaal. O ja, ook zoiets, James gaat nu naar de opvang! Voordat hij er was zei ik heel stoer dat dat erbij hoorde. Toen ik hem de eerste dag wegbracht, heb ik tranen met tuiten gehuild. Het idee dat ik mijn ook nog eens eenkennige kind (want bijna 9 maanden!) moest overlaten aan anderen vond ik verschrikkelijk. Gelukkig gaat het elke keer wat beter, met dat loslaten.

Tot zo ver deze persoonlijke update, na een lange tijd;-) Hoe gaat het met jullie?

Leave a Reply

CommentLuv badge