Mijn sportieve voornemens voor 2017

Het is een veel terugkerend thema op blogs van mama’s die bloggen of mamabloggers: fit worden na de bevalling. Meestal combineren ze dit met een dieet omdat ze gezonder willen eten en kilo’s willen verliezen. Ik heb de blogs met plezier gelezen en ik moest toch echt concluderen dat ik ook wel fitter wilde worden. Met de kilo’s zit het echter wel snor. Het probleem bij Nina is dat ik dan geen stok achter de deur heb om te gaan sporten. Daarom wil ik volgend jaar een sportief jaar in gaan.

Voordat James er was deed ik drie keer per week aan sport: twee keer een thuis work out op de mat en met gewichten en een keer per week zwieren en zwaaien tijdens salsales. Bij goed weer fietsten vriendin K. en ik ook nog eens naar de dansschool (15 minuten), dus mijn conditie was prima. Ik had dan ook niet verwacht dat ik weer vanaf nul moest beginnen. Ja, ik werd heus wel gewaarschuwd door ervaringsdeskundigen in de vorm van mijn moeder of andere mama’s in mijn omgeving. Maar onnozel als ik was dacht ik dat met het verdwijnen van de pondjes de conditie vanzelf wel weer zou komen.

deathtostock_thecollaborative-6

Nee. Dat is niet zo. Als je eerst work outs op niveau 3 en 4 uit 5 volgt en nu al moe wordt bij het idee van tien minuten trainen op niveau 3, dan is het toch echt tijd om iets te veranderen. Ik vind het alleen zo lastig hè, om in mijn vrije tijd (ahum, ik ben dan nog steeds mama) een uurtje vrij te maken om iets te doen. Ik ga veel liever, zoals nu, met een dekentje op de bank en een kop koffie achter de laptop zitten, lui loeder dat ik ben.

Daarom is mijn goede voornemen om in 2017 te beginnen met het vrijmaken van een uur of twee halve uurtjes om iets aan mijn conditie te doen. En om misschien toch weer samen iets sportiefs met een vriendin te ondernemen. Heus, ik hoef er echt niet gespierd van te worden. Ik vind mijzelf goed zoals ik ben. Maar van een goede conditie wordt niemand slechter. Kan ik James straks mooi bijhouden als hij eenmaal loopt;-)

Doe jij aan goede voornemens?

Leave a Reply

CommentLuv badge