En dan wordt je baby bijna 1

Ik besef het pas als ik mijn iPhone agenda erbij pak. Mijn grote vriend wordt bijna 1. We hebben allebei veel geleerd en gelachen. Ik moest groeien in mijn rol als moeder en James groeide mee. Hij groeide als kool! Straks breekt zijn eerste verjaardag aan. Betekent dit het einde van de babytijd?

Nou ja, als we in termen spreken wel. Kindjes van zijn leeftijd worden vaak aangeduid als dreumes. Maar als ik mijn zoon zie met zijn twee bescheiden ondertandjes, zie ik nog steeds een ukkie. Hij kan inmiddels veel. Toch heeft hij mama soms nog nodig. Bij pijntjes of gewoon knuffeltijd. Dat hij straks geen baby meer is, kan ik moeilijk loslaten. Hoe moe of hopeloos ik dit eerste jaar ook was.

2015-02-life-of-pix-free-stock-photos-sky-girl-balloon-sun-bruno-ramos-lara

Hij eet zelf wel zijn koekje

Ook zoiets. Als je even niet oplet leert je kind nieuwe dingen. Ik heb een tijd lang gedacht dat ik nog steeds zijn koekje moest verkruimelen. En dat ik hem zijn boterham nog moest voeren. Maar het is een kind van zijn moeder. Hij wil graag laten zien dat hij het kan. Hij griste van de week een reepje brood uit mijn handen. Ik vond het grappig, maar ook eng. Ik schiet op dat moment alvast in paniekmodus voor het geval hij in het broodje stikt. Maar nee. Hij weet het naar zijn mond te brengen en hij eet het op alsof hij nooit anders gedaan heeft.

Verjaardag vieren

Ik heb wel even nagedacht over zijn eerste verjaardag. Moet je zoiets nou groots aanpakken? Voor mijn gevoel zou ik alleen mijzelf er een plezier mee doen. Ik heb besloten om alleen mensen uit te nodigen die hij kent en die ik met enige regelmaat spreek. Het wordt sowieso al druk zat, met al die indrukken. Ik denk dat hij OF zo’n taart vooral iets vindt om te slopen en verder niks OF dat hij gretig zijn handjes en mondje er in zet. Ik wil het elk jaar een beetje uitbreiden, zodat hij ook snapt dat het leuk is om een feestje te geven als je jarig bent.

Hoe heb jij de eerste verjaardag van je kindje gevierd?

Leave a Reply

CommentLuv badge