30 Day Blog Challenge: Mijn eerste baantje

Ik blog nu bijna twee jaar vanaf dit domein. Hiervoor gebruikte ik een wordpress.com pagina, maar die werd ik zo langzamerhand zat. Ik wilde iets meer bloggen. Tot nu toe is dat redelijk gelukt, ik heb een eigen blogtempo van gemiddeld een post per week. Maar met een kleine baby is het soms wat lastiger. Daarom was ik superblij met de 30 Day Blog Challenge van Hare Maristeit. We trappen af met mijn eerste baantje.

Hoe ik het ga doen weet ik niet. Het chille van deze challenge is dat je 30 dagen lang aaneengesloten het lijstje met blog topics mag volgen. MAAR je mag het ook anders doen, door bijvoorbeeld over de helft van de onderwerpen te schrijven. Mijn eerste baantje was way back. We hebben het over 2002. Ja, zo oud ben ik, ja 😉

Beltegoed kopen, first world problems

Blijkbaar is het woord beltegoed zo oud, dat mijn spellingscorrector het onderstreept. Maar in 2002 draaide mijn bestaan om het kopen van beltegoed en het bijhouden van mijn CU2 pagina. Ik maakte mijn 40 gulden tegoed tot op de laatste cent op. Waar ik het over had? Geen idee, waarschijnlijk over knappe jongens uit de bovenbouw. Sorry, pap!

Het geld moest ergens vandaan komen. Een krantenwijk leek mij verschrikkelijk, want wie gaat er nou in een foeilelijk regenpak, door weer en wind, kranten bezorgen? Gelukkig vond ik de oplossing tijdens een middagje shoppen met vriendinnen. We liepen een warenhuis binnen waar ik een poster zag hangen met de tekst: Personeel gezocht. Vragen naar die en die. Die en die bleek een vrouw met een ferme handdruk die ik er heel lang van verdacht dat ze van de vrouwenliefde was (wat achteraf niet zo bleek te zijn). Een kwartier later had ik mijn eerste contract getekend voor een baan als vulhulp.

DeathtoStock_Clementine4

Rondje van de zaak

Ik begon op de parfumerie-afdeling, later stond ik op de sokken en weer wat later mocht ik in de vakantie op de schoenen assisteren. In de weekenden zorgde ik er met de andere hulpen voor dat alles netjes en gesorteerd de winkel in werd gereden. Het allerleukste aan mijn baantje vond ik toch wel het helpen opzetten van de kerstafdeling en de Schoolcampus.

Wat ik van dit baantje heb geleerd is dat het veel meer pijn deed als je je eigen centen moest uitgeven. En dat het misschien iets minder slim was om je centjes er in twee weken doorheen te jagen, want die andere twee weken duurden dan tergend lang. Echt herinneringen ophalen in de winkel kan ik niet, want hij is recent failliet gegaan. Jullie weten dan vast allemaal over welke keten ik het heb.

Denk je na deze post van: hey, ik doe mee, klik dan op de link in het intro voor de spelregels (SPOILER: dat zijn er vrij weinig). En leuk als je op het blog van Maris en misschien van mij een link naar je artikel(en) deelt.

Wat was jouw eerste baantje?

1 Comment on 30 Day Blog Challenge: Mijn eerste baantje

  1. Yvonne
    10 augustus 2016 at 22:54 (1 jaar ago)

    Leek mij best een leuke zaak om in te werken en ik vind het best jammer dat hij niet meer bestaat. Ze hadden erg leuke kinderkleding. Mijn eerste baantje was bij zeeman. Een maand hield ik het vol daar. Heel de dag kleren of onderbroeken opvouwen was niks voor mij.

    Beantwoorden

Leave a Reply

CommentLuv badge